Life Sciences
Je hebt talent voor exacte vakken. Daar was je al achter. Maar nu wil je er iets mee doen. Dan denk waarschijnlijk aan de Life Sciences in Leeuwarden. Misschien denk je leukemie bij kinderen te kunnen helpen genezen of - heel iets anders – heb je het idee alcoholvrije whisky te ontwikkelen, of wil je meedoen aan de strijd tegen de oprukkende vetzucht, in Leeuwarden vind je wat je zoekt. Daar studeer je Technologie omdat je voor en met mensen wilt werken. life1
En dat betekent bij ons een van de zes Life Sciences: Biotechnologie, Chemie, Chemische Technologie, Biologie & Medisch Laboratoriumonderzoek, Forensic Sciences en Voedingsmiddelentechnologie. In de technologiestudies in Leeuwarden, die het Van Hall Instituut en de NHL samen verzorgen, draait alles om de praktijk. Je loopt een heel jaar stage (verdeeld over twee perioden) en je werkt vanaf het eerste jaar aan projecten en opdrachten. Soms met medestudenten, maar ook in groepen met jaargenoten van een andere Life Sciences-opleiding of Milieutechnologie. Zo dachten studenten Chemie en Voedingsmiddelentechnologie uit Leeuwarden mee met de bedenkers van de koffiepads voor de Senseo.

 

Forensic Sciences

CSI binnen handbereik

De fans van CSI Miami en CSI New York weten het al; forensische specialisten rijden in grote auto's en lossen binnen een uur drie misdaden op. In de praktijk gaat het wat subtieler, feit is dat er een steeds grotere belangstelling is voor de forensische wetenschappen. Feit nummer twee is dat door de voortschrijdende ontwikkeling in de moleculaire biologie, chemie en biotechnologie steeds hogere eisen worden gesteld aan het beroep en de beroepsbeoefenaars. Eisen waaraan jij voldoet als je de major Forensic Sciences hebt voltooid. Nieuwsgierig naar de echte wereld achter de gedramatiseerde tv-series over CSI?

Voor meer informatie klik hier